Klas 2: excursie Vught

In dit bericht informatie over de excursie naar het Nationaal Monument Kamp Vught. De excursie is voor alle tweede klassen op woensdag 6 maart.

Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling,

Op woensdag 6 maart gaan alle tweede klassen (B21 t/m B26) naar Nationaal Monument Kamp Vught.
Kamp Vught was in de Tweede Wereldoorlog een SS-concentratiekamp waar mensen in 1943 en 1944 zijn opgesloten en waar velen niet levend uit zijn gekomen. Het kampterrein is nu een monument om stil te staan bij de gebeurtenissen tijdens deze oorlog. Voor de excursie krijgen de leerlingen een aantal M&M-lessen over Kamp Vught ter voorbereiding op het bezoek. Tijdens het bezoek zal een korte opdracht gedaan moeten worden en na het bezoek zal de excursie met een praktische opdracht in de les worden afgesloten.

We gaan met de bus naar Vught. Leerlingen moeten uiterlijk om 9.00 uur aanwezig zijn op het schoolplein en verzamelen daar bij de juiste docent:
B21: Mevrouw Vos
B22: Mevrouw Vriesen
B23: Dhr. De Vos
B24: Dhr. Van Barneveld
B25: Mevrouw Priem
B26: Mevrouw Pastoors

Om 9.10 uur vertrekt de bus. Er zal niet gewacht worden op leerlingen die te laat zijn.
De leerlingen zullen rond 13.30 uur weer terug zijn op school. Er zijn dan geen lessen meer.

In het kamp krijgen we een rondleiding van vrijwilligers. Wij gaan er uiteraard van uit dat leerlingen zich netjes en respectvol gedragen. Natuurlijk ook in de bus.
Er is in het kamp geen mogelijkheid tot het kopen van voedsel, dus leerlingen dienen zelf wat eten en drinken mee te nemen als dit nodig is. Onder de rondleiding wordt er niet gegeten en gedronken.
Naast de rondleiding zal er een wandeling plaatsvinden naar de fusilladeplaats. Deze zal in totaal een uur duren. Tijdens deze wandeling kan er wel wat gedronken en gegeten worden.

Ik ga er vanuit dat het een leerzame en interessante dag gaat worden.

Dhr. van Barneveld (afdelingsleider klas 2)
[email protected]

 

Deel dit bericht
X