LOB informatie en open dagen

LOB informatie en open dagen

Dit jaar moet uw zoon of dochter een belangrijke keuze maken. Een keuze voor een vervolgopleiding is niet altijd een makkelijke keuze. Het is daarom belangrijk u goed te verdiepen in de verschillende scholen en opleidingen. Het MBO biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Hier ziet u naar welk niveau uw kind gaat:

Basis -> Mbo niveau 2
Kader -> Mbo niveau 3 (of 4)
TL -> Mbo niveau 4 of HAVO

Twee typen opleidingen

Op het MBO zijn er twee typen opleidingen. BOL en BBL. Bij een BOL-opleiding gaat een student vijf dagen per week naar school en loopt in bepaalde periodes stage. Bij een BBL-opleiding gaat een student één dag per week naar school. De overige vier dagen werkt de student bij een erkend leerbedrijf dat past bij de opleiding.

MBO-scholen bieden de mogelijkheid kennis te maken met de school en de opleidingen die zij aanbieden. Het is belangrijk om deze open dagen te bezoeken. Stimuleer uw kind ook om deel te nemen aan een proefles.

Op de site van de vervolgopleidingen kunt u de data van de open dagen en de proeflessen vinden.

ROC Midden-Nederland – www.rocmn.nl
MBO Utrecht – www.mboutrecht.nl
MBO Rijnland (Woerden) – www.mborijnland.nl
ROC van Amsterdam – www.rocva.nl
Nimeto Utrecht – www.nimeto.nl
Grafisch lyceum Utrecht – www.glu.nl
HMC (Hout en meubileringscollege Amsterdam) – www.hmcollege.nl
ROC Top Amsterdam – www.roctop.nl

Veel plezier met het bezoeken van de (online/digitale) open dagen en het kiezen van een vervolgopleiding. Als u vragen heeft kunt u bij mij of bij de mentor van uw zoon/ dochter terecht.

Met vriendelijke groet,

Siwanthi Leijen

[email protected]

Broeckland College
X