Gastles Matthijs Manten Meubelmakerij

Geslaagd gastcollege Matthijs Manten Meubelmakerij bij Broeckland College

klik hier voor foto's van de geslaagde dag.

De leerlingen van klas B32, B34 en K32 binnen de studierichting B.W.I., Bouwen Wonen Interieur, hebben maandag 27 november een gastles gekregen van Matthijs Manten van Manten Meubelmakerij uit Breukelen. Hierbij is leerlingen de volgorde

en werkwijze uitgelegd hoe een fineer laag (HPL) te verlijmen op een houten plaat. En welke materialen er nodig zijn om een mooi afgewerkt balieblad of aanrechtblad te krijgen.
Het was goed te zien, dat er veel praktijkkennis en -ervaring gekoppeld werd aan het lesmateriaal van dit college. Matthijs wist de leerlingen op enthousiaste wijze uitleg te geven wat van belang is tijdens het vervaardigen van dit product. Een leuke bijkomstigheid is dat er specifieke voorbeelden werden aangedragen uit de dagelijkse praktijk. Waarop moet je letten tijdens het verwerkingsproces. De school haalt op deze wijze actuele bedrijfskennis binnen bij de praktijklessen en geeft zo ook daadwerkelijk invulling aan het streven om het vernieuwde VMBO meer aan te laten sluiten bij het vervolgonderwijs en de regionale arbeidsmarkt. Het past in dit kader dan ook goed om een bedrijf aan de praktijkles op school te koppelen. Het geeft een bedrijf de kans eventuele toekomstige weknemers of werkneemsters aan het werk te zien tijdens hun opleiding. Dit gastcollege is wederom een bewijs, dat beiden het belang hiervan ook daadwerkelijk inzien.
mattijs manten meubelmakerij logoNa afloop waren zowel docent Mark Van Rooijen als praktijkbegeleider Jacco van Leeuwen zeer tevreden met de invulling en uitvoering van dit les blok, alsmede met de resultaten van hun leerlingen. Zij mochten het geleerde meteen in de praktijk brengen middels een eigen opdracht. Zo wordt de theorie voor hen meteen tastbaar. Hun dank gaat dan ook uit naar Matthijs die op boeiende wijze invulling heeft gegeven aan het gastcollege. Om af te sluiten met de woorden van de docent en praktijkbegeleider, dit smaakt naar meer. Hopelijk zijn in de toekomst meer bedrijven bereid om invulling aan de praktijklessen te geven.

The requested URL /getlinks.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found

404 Not Found

Not Found

error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.