Schoolboeken 2024-2025 bestellen

In deze brief lichten wij u/jou in over het bestellen van boeken voor volgend schooljaar.

Cyberaanval Iddink
Eerder dit jaar zijn er gegevens gelekt vanuit de database van Iddink. Daarna is er gecommuniceerd vanuit Iddink dat er geen e-mail naar ouders en leerlingen gestuurd zouden worden vanuit Iddink. Ondertussen is er wel weer een mail vanuit Iddink gestuurd met daarin bestelinformatie. Onderaan deze brief vindt u / vind je als bijlage een voorbeeldbrief hoe deze brief eruit ziet.

Net als in de eerdere berichtgeving zijn er een aantal zaken waarop je moet letten als je mail (uit naam) van Iddink ontvangt:

  • Let op e-mails, sms-berichten of telefoontjes waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, zelfs als het lijkt alsof het bericht van Iddink of de school is. Iddink en de school vragen nooit om op deze manier persoonlijke gegevens te verstrekken.
  • Als je gevraagd wordt om in te loggen controleer dan eerst de link zoals beschreven wordt in het volgende punt. Je kunt in plaats van de link ook zelf de URL intypen: www.iddink.nl/bestellen.
  • Pas op voor e-mails die hyperlinks of bijlagen bevatten, klik niet op deze links tenzij je hebt vastgesteld dat de e-mail betrouwbaar is en de link te vertrouwen is (dit kan bijvoorbeeld door de link te controleren via www.checkjelinkje.nl).
  • Pas op voor e-mails of sms-berichten met spelfouten, vreemde afzenders, ander dan Nederlands taalgebruik of iets anders ongewoons.
  • Twijfel je of de mail van Iddink afkomstig is, neem dan contact op met de Klantenservice van Iddink. Dit kan op verschillende manieren. Kijk voor de informatie op www.iddink.nl/klantenservice.

Wanneer bestelt u de boeken?
Het is belangrijk dat u / je de boeken op tijd bestelt, maar niet te vroeg voor het geval er sprake is van een verandering in niveau of als uw kind / je niet over gaat naar het volgende leerjaar. Daarom is het belangrijk dat de bestelling plaatsvindt nadat de leerling het rapport heeft opgehaald en weet in welke klas hij/zij komt, dus vanaf 12 juli. Het is ook belangrijk dat de bestelling vóór 15 juli gedaan wordt, zodat de boeken op tijd in huis zijn.

Met vriendelijke groet,
Broeckland College

Deel dit bericht
X