LO 1 en 2: nieuwsbrief december

In deze nieuwsbrief informatie over Paarse Vrijdag, sportochtend, workshops, kerst-uitje en meer

Beste Ouder(s) / Verzorger(s),
Het schooljaar is al enige tijd in volle gang en voor de Kerstvakantie sluiten we dan ook de eerste (C1) periode af. Dit houdt o.a. in dat de leerlingen hun eerste rapport mee naar huis krijgen, waarover zometeen meer. December is altijd een hectische maand met veel activiteiten op de jaarplanning, vandaar dat ik in de nieuwsbrief een aantal van deze zaken met u wil delen:

 • Dinsdag 5 december viert de Sint zijn verjaardag, terwijl de goed heiligman eigenlijk op de 6de jarig is. Hoe ’t ook zij, deze week was er een kort momentje in de mentorklas waarin iedereen een speculaaspop kreeg en we even kort stil stonden bij dit feest.
 • Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag. We besteden deze week school breed aandacht aan seksuele- en gender diversiteit en willen daarmee de LHBTIQ-gemeenschap steunen. We vinden het belangrijk dat elke leerling zich veilig en welkom voelt bij ons op school. In de (mentor) lessen zullen we hierover verschillende onderwerpen bespreken met de leerlingen. Belangrijk om te weten is dat niemand die dag iets moet. Je hoeft geen paarse kleding aan, je hoeft geen bandje te dragen van de LHBTIQ-gemeenschap, maar het mag wel. Wat we als Broeckland vooral willen uitstralen is dat iedereen zich op onze school welkom moet voelen en dat je mag zijn wie je bent, ongeacht je gender en/of seksuele geaardheid.
 • Dinsdag 12 december zijn de rapportvergaderingen. Alle cijfers van de C1-periode zijn ingeleverd en voor de afgifte van het rapport komen alle vakdocenten bij elkaar en worden de behaalde resultaten per klas besproken.
 • Maandag 18 december: Sportochtend voor klas 1 – alle 1ste-jaars klassen hebben een leuke sportochtend in de gymzaal. Om 8:45u worden de leerlingen in sportkleding in de gymzaal verwacht. Om 9:00u starten we. Er wordt die ochtend gebasketbald en gevoetbald. In vooraf samengestelde teams gaat iedereen de sportieve strijd met elkaar aan. Na het toernooi zijn de leerlingen vrij (rond 11:30u). NB Klas 2 heeft die dag gewoon les (zie magister rooster want de lesdag kan afwijken van het normale rooster)
 • Dinsdag 19 december: Sport Workshops voor klas 2 – alle 2de-jaars leerlingen hebben zich vooraf ingeschreven voor 2 workshops. We gaan allerlei leuke dingen doen zoals; tennis, boksen, dansen, spinning etc. We starten die dag om 9:15u (aanwezig zijn) en de ochtend eindigt rond 12:00u. NB de 1ste-jaars leerlingen hebben die dag gewoon les (zie magister rooster want de lesdag kan afwijken van het normale rooster)
 • Kerst-uitje voor de onderbouw:
  – Jump In (The Wall) voor leerjaar 1
  Alle 1ste-jaars klassen gaan donderdagochtend ‘jumpen’ bij het trampolinepark van
  Play-In bij The Wall, Hertogswetering 173 in Utrecht.
  Leerlingen komen op eigen gelegenheid. Aanwezig om 10:15u, start 10:30 tot 12:00u. Daarna zijn de leerlingen vrij….
  Bowlen (Bison Bowling, Maarssen) voor leerjaar 2
  De 2de-jaars klassen gaan die dag bowlen bij Bison Bowling in Maarssen. De leerlingen komen hier op eigen gelegenheid naartoe. Mocht dit een probleem zijn dan kunt u dit liefst tijdig bij de mentor van uw kind aangeven.
  De leerlingen worden om 9:45u bij Bison Bowling verwacht (voor de ingang). We starten om 10u en ronden af rond 11:30u. De leerlingen zijn daarna vrij.
 • Vrijdag 22 december – samenkomen op school met de mentor en afsluiting van het schooljaar. Uw kind krijgt die dag zijn/haar rapport mee naar huis en mogen gaan genieten van een welverdiende vakantie. NB…in de 2de week na de Kerstvakantie.
 • Donderdag 11 januari hopen de mentoren en vakdocenten u te ontmoeten op de ouderavond. Hierover ontvangt u te zijner tijd meer informatie.

Tot slot wil ik u, mede namens de mentoren van de LO onderbouw een fijne vakantie toewensen en een heel gezond en voorspoedig 2024!

Eric van der Meulen

Afdelingsleider Leerwegondersteuning onderbouw

Deel dit bericht
X