Bovenbouw: nieuwsbrief 1

In dit bericht informatie over de ouderavond, de schoolfotograaf, de reisweek, laptops in klas 3 en meer

 

Beste leerling, ouder, verzorger,

Naast de nieuwsbrief vanuit de directie, brengen we jullie ook op de hoogte via een eigen nieuwsbrief met informatie wat alleen voor de bovenbouw relevant is. Deze nieuwsbrief ontvangen ouders en verzorgers via het mailadres wat in Magister geregistreerd staat. Leerlingen ontvangen deze nieuwsbrief via Berichten in Magister.

Startweek
We kijken terug op een geslaagde startweek. Mede dankzij het mooie weer hebben we een gezellig dag beleefd aan de Haarrijnse plas en bij het klimpark. Hierdoor hebben we een goede eerste indruk van de leerlingen gekregen. Daarnaast hebben we een goede start gemaakt met de lessen.

Ouderavond
Maandag 4 september is de informatieavond voor klas 3 en 4. Hierover heeft u een brief ontvangen.
We starten de avond om 18.30 uur voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3.
De ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 4 zijn om 20.00 uur welkom.

LET OP! De avond vindt plaats op de onderbouwlocatie. Adres: Broekdijk Oost 28A 3621 LN Breukelen

Klas Mentor
B31 Mevrouw Olijslager
B32 Mevrouw Korteling
B33 Meneer Faúndez
B34 Mevrouw Jas
K31 Meneer Mater
T31 Mevrouw Bosch
leerlingen Mentor
Basis en kader E&O Mevrouw Celie
Basis Z&W B41, B43 Mevrouw Meijers
Basis en kader Z&W B44, K41 Mevrouw Leijen
Basis en kader Groen Mevrouw Sanramat
Basis en kader M&T Meneer van Hienen
Basis en kader BWI Meneer van Rooijen
Basis en kader PIE Meneer de Man
LWT Meneer Coers
T41 Mevrouw Rollman

 

Magister ouderaccount
Wilt u zo vriendelijk zijn om in te loggen in uw (ouder)account en te controleren of uw mail en telefoonnummer correct is. Deze gegevens worden gebruikt om contact met u te zoeken indien nodig. Voor het wijzigen van het adres kunt u een mail sturen naar [email protected].
Mocht u niet meer in uw account komen, dan kunt u een mail sturen naar [email protected].

Als u de eerste keer inlogt en uw zoon/dochter is nog geen 16 jaar, dan krijgt u een pop-up-venster waarbij u verzocht wordt toestemming te geven voor verschillende zaken. Wilt u zo vriendelijk zijn dit in te vullen?

Beschikbaarheid voor school
Een schooldag is mogelijk van 8:00 uur tot 16:30 uur. Binnen deze tijd heb je les volgens rooster, maar deze tijd kan ook gebruikt worden voor andere doelen zoals extra ondersteuning, begeleiding, mentorzaken, terugkomen of eerder melden. Het rooster kan tussendoor wijzigen.
Houd hier rekening mee met het maken van afspraken bij je bijbaantje en andere buitenschoolse afspraken.

We vragen je de afspraken, die toch onder schooltijd vallen, zoveel mogelijk aan het begin of einde van de dag te plannen. Probeer er ook rekening mee te houden dat terugkerende afspraken er niet voor zorgen dat steeds dezelfde les gemist wordt. Ook de lessen LO en KCKV moeten met een voldoende worden afgesloten.

De toetsweken zijn ingepland (onder voorbehoud ivm de verbouwing). We vragen je rekening te houden met deze planning bij het maken van buitenschoolse afspraken.

SE weken 2023-2024
Periode 1            09-10 t/m 13-10 2023
Periode 2            13-12 t/m 20-12 2023
Periode 3            12-02 t/m 16-02 2024
Periode 4            02-04 t/m 05-04 2024
Periode 5            26-06 t/m 03-07 2024


Tijdelijke locaties
Op de tijdelijke locaties is de ruimte voor iedereen beperkt. Wij realiseren ons dat dit extra flexibiliteit vraagt van iedereen. Op de bovenbouwlocatie is er beperkte ruimte voor de fietsen. We hebben ervoor gekozen dat ieder profiel een eigen plek heeft. Ook merken we dat er steeds meer leerlingen op een fatbike naar school komen. Deze fietsen nemen veel plek in. We kunnen niet garanderen dat er altijd genoeg plek is om ze veilig op school te stallen.

Contact met school
Mocht u contact op willen nemen met een docent, dan vragen wij u dit te doen via de mail. Tijdens de ouderavond ontvangt u het mailadres van de mentor van de leerling. Wilt u contact opnemen met een medewerker waarvan het adres niet bij u bekend is, dan kunt u een mail sturen naar [email protected]. Uw mail wordt dan doorgestuurd naar de juiste medewerker.

Schoolfotograaf
Dinsdag 5 september komt de schoolfotograaf.

Klas 3 laptops
Dit jaar gaan we verder met het gebruik van de laptops tijdens de lessen. Vakdocenten klas 3 passen hun lessen daarop aan. Het is belangrijk dat de leerling ervoor zorgt dat hun eigen laptop op ieder moment te gebruiken is. Zorg dus dat hij opgeladen in je tas zit.

Klas 3 Reisweek
Van 3 juni t/m 7 juni vindt de reisweek plaats voor klas 3. Binnenkort krijgen leerlingen hier informatie over.
De inschrijving en een eerste betaling is op donderdag 28 september. Ook hier krijgt de leerling binnenkort informatie over.

Klas 4 Voorbereiding op het mbo
Om leerlingen goed voor te bereiden op het mbo, organiseren we een training. Het is belangrijk dat leerlingen daarbij aanwezig zijn. De dagen waarop de training wordt georganiseerd zijn:

Maandag 11 september              LWT, B41, B42
Woensdag 13 september            K41 en T41
Maandag 18 september              B43 en B44

Klas 3 en 4 Opleidingenmarkt
Op donderdag 9 november is er een opleidingenmarkt op school, waar diverse mbo’s zich presenteren.

Met vriendelijke groet,

D. Fronik, afdelingsleider 3 vmbo LO
H.W. La Nooy, afdelingsleider 3 vmbo
C.J. Karsemeijer, afdelingsleider 4 vmbo LWT/LO
J. Brouwer, afdelingsleider 4 vmbo

Deel dit bericht
X