1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwsbericht 2 december

Nieuwsbericht 2 december

In dit bericht informeert de directie over o.a. nieuwbouw, paarse vrijdag en bereikbaarheid kerstvakantie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen,

In dit nieuwsbericht willen we u graag informeren over de nieuwbouw, paarse vrijdag, de beschikbaarheid van coronazelftesten en de bereikbaarheid van de school tijdens de kerstvakantie.

Nieuwbouw
Zoals u wellicht hebt gehoord gaat het Broeckland College nieuwbouwen. Nieuwbouw is noodzakelijk omdat het huidige gebouw oud is en niet meer goed te renoveren is naar de moderne eisen voor onderwijs en duurzaamheid. Wij zien het als enorme kans om in een nieuw gebouw ons onderwijs te kunnen gaan geven. In de periode waarin we dit gaan realiseren zullen er wel een aantal aanpassingen nodig zijn waaronder het gebruiken van tijdelijke lokalen. Hierover zullen we uiteraard met u communiceren. De MR heeft ingestemd met het plan om tot nieuwbouw te komen.
Wilt u zien hoe het nieuwe gebouw gaat worden, bekijk dan de animatie op onze website.

Het realiseren van het nieuwe gebouw betekent dat we in fases te maken gaan krijgen met veranderingen. Omdat het nieuwe gebouw op de huidige locatie komt, is een fase van tijdelijke onderwijshuisvesting nodig. Komende periode zullen we u hierover meer informatie geven.

De globale planning is dat we in de periode voor de voorjaarsvakantie 2023 gaan verhuizen naar de tijdelijke huisvesting en dat de sloop en daarna de bouw kan starten. De planning is dat het nieuwe gebouw gereed is in de zomer van 2024.

Om nu alvast een eerste beeld te geven van de verschillende fases:

– Realiseren van twee tijdelijke schoolgebouwen (voor de voorjaarsvakantie 2023)

  1. Naast de Stinzenhal/gymzalen (voor het onderwijs aan de klassen 1 en 2)
  2. Op het terrein van school (voor het onderwijs aan de klassen 3 en 4)

– Aanpassen van een aantal profielenlokalen (voor de voorjaarsvakantie 2023

– Verhuizen naar tijdelijke schoolgebouwen (voor de voorjaarsvakantie 2023)

– Sloop en start bouw (aansluitend op de verhuizing)

– Realisatie/oplevering nieuw gebouw (zomer 2024)

Paarse Vrijdag 9 december
Vrijdag 9 december is het Paarse Vrijdag. Deze dag staat in het teken van acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in Nederland en de support die op scholen daaraan gegeven kan worden door het dragen van de kleur paars op school.

Ook wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan de diversiteit binnen onze samenleving en om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom, gerespecteerd en veilig voelt op het Broeckland College. Aankomende vrijdag zullen we daarom dan ook de regenboogvlag hijsen en deze week zal Paarse Vrijdag onderwerp van gesprek zijn binnen de school.

Bereikbaarheid school in de kerstvakantie
Gedurende de kerstvakantie is het Broeckland College gesloten. We zijn dan niet bereikbaar per mail en telefoon.

Voor deze periode is er wel een nood e-mailadres waar bij ernstige situaties, een bericht naar gestuurd kan worden. Dit mailadres wordt eens per 24 uur gecontroleerd. Zo blijven we voor dergelijke noodgevallen bereikbaar. Het adres is: [email protected]

Mails van algemene (niet dringende) aard zullen vanaf 9 januari 2023 weer worden behandeld en kunnen worden gestuurd naar [email protected]

Coronazelftesten nog altijd beschikbaar voor leerlingen
Het is voor leerlingen nog altijd mogelijk om op school twee coronazelftesten per week te krijgen. Deze test zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik thuis (dus niet op school). Ze kunnen worden afgehaald bij de administratie.

Mocht u vragen hebben neem dan contact op met de school via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Guido van Hoek

Deel dit bericht
X