1. Home
  2. Nieuws
  3. Klas 1: cito B11 t/m B16

Klas 1: cito B11 t/m B16

Maandag 7 t/m woensdag 9 november krijgen de leerlingen van klas 1 iedere dag 2 toetsen tijdens het 3de en 4de lesuur. De overige lesuren volgen zij de lessen volgens het normale rooster.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De leerlingen krijgen in leerjaar 1 tweemaal de CITO toets. De eerste afname vindt plaats van maandag 7 november t/m woensdag 9 november. In leerjaar 2 krijgen de leerlingen nog een keer in januari/februari de CITO toets.

Wij nemen de toetsen af om de leerlingen nog beter te kunnen volgen en om, indien nodig, bij te sturen. Tevens kunnen de uitslagen een rol spelen bij de leerweg bepaling aan het eind van leerjaar 2. In de meeste gevallen zal er aan de hand van de cijfers een duidelijke leerweg naar boven komen. In sommige gevallen is dit echter wat moeilijker te bepalen en zullen wij zowel de uitslagen van de CITO toetsen en de werkhouding een rol laten spelen.

Wanneer uw kind afwezig is tijdens het afnemen van de toetsen, zullen wij een afspraak maken om de toetsen in te halen.

De leerlingen hoeven voor het 3de en 4de lesuur geen lesboeken mee te nemen. Wel een leesboek.

Dyslectische leerlingen
Voor de dyslectische leerlingen geldt dat zij hun toetsen met L2S mogen maken. Zij moeten zelf voor oortjes zorgen. Wanneer een leerling de toets op L2S wil maken verzoeken wij u dit aan ons te mailen. Dit kan t/m woensdag 2 november. (B11 en B12: [email protected] B13 t/m B16: [email protected] ).
Wanneer wij niets van u ontvangen maakt uw kind de toets gewoon in de klas op papier.

Alle leerlingen dienen het volgende mee te nemen:

• Potlood
• Gum
• Rekenmachine
• Geodriehoek
• Leesboek

Ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben, maar mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Vriendelijke groet,

Anne-Marie Vader
Afdelingsleider VMBO 1
[email protected]

Deel dit bericht
X