1. Home
  2. Nieuws
  3. Uitwisselingsproject

Uitwisselingsproject

Het Broeckland College doet mee aan een uitwisselingsproject (een Erasmus+-project)*. Aan dit project doen scholen uit verschillende landen mee: Turkije, Estland, Duitsland, Litouwen en Servië. Misschien heeft u op onze Facebookpagina al gezien dat 8 leerlingen van het Broeckland College al een bijzonder indrukwekkende en leerzame reis hebben gemaakt.

Binnen dit project wordt er gereisd naar alle landen. In november komen leerlingen uit de bovengenoemde landen naar Nederland. Er komen dan twintig leerlingen en tien docenten op bezoek, die wij als leerlingen en medewerkers van het Broeckland College een onvergetelijke week gaan bezorgen.

Bij alle reizen slapen de leerlingen bij gezinnen van leerlingen van de gastschool. Daar tegenover staat dat de leerling uit het gastgezin mogelijk geplaatst kan worden op een uitwisseling naar Servië of Duitsland (mei en juni 2023). Daarnaast neemt de Broecklandleerling ook deel aan het programma dat voor de bezoekende leerlingen en leraren wordt georganiseerd.

Extra informatie

* Erasmus+-projecten zijn er o.a. voor bedoeld om leerlingen interculturele ervaring, talenkennis en maatschappelijke kennis op te doen. (Meer lezen? https://www.erasmusplus.nl/het-programma) .
Het project waarvan het Broeckland College één van de deelnemers is, heet Come Together. Het betreft een project waarbij de leerlingen uit de verschillende landen d.m.v. bezoeken aan de verschillende landen en online samenwerkingen elkaars taal en cultuur leren kennen.
Het doel van een verblijf bij een gastgezin is dat de leerlingen uit de verschillende landen een idee krijgen van het alledaagse leven van een gezin dat in Nederland woont.

Voor informatie:

Guido van Hoek
[email protected]
[email protected]

Deel dit bericht
X