1. Home
  2. Nieuws
  3. Bovenbouw: nieuwsbrief 3

Bovenbouw: nieuwsbrief 3

In dit bericht informatie over de SE week, herkansingen, opleidingenmarkt, een uitwisseling en meer.

SE week
Nog één week les en dan begint de eerste toetsweek voor klas 3 en 4. In die week zijn er minder lessen. Het rooster is zichtbaar in Magister.
Profielvakken hebben aankomende week al afsluitend toetsen. De profiellessen die in de toetsweek geroosterd zijn, worden gebruikt om de lesstof en opdrachten af te ronden. In uw Magisterapp kunt u meekijken.

De PTA’s staan voor ieder vak op de website onder het kopje ‘Informatie voor ouders en leerlingen’. Hierbij ook de link naar de verschillende jaren.
PTA klas 3     PTA klas 4
Daarin kan iedereen opzoeken wat er gedaan moet worden voor ieder vak. Mocht het niet duidelijk zijn, dan kan de leerling het navragen bij de vakdocent.

Regels voor leerlingen rond toetsen, schoolexamens en centrale examens
In het examenreglement, dat je kunt vinden op de website van school, staan alle regels rond het schoolexamen en het centrale examen. De belangrijkste regels zijn:

• Je bent 5 minuten voor tijd in het lokaal.
• Je jas, tas, telefoon en horloge zijn in je kluis.
• Je hebt twee pennen en een potlood bij je.
• Afhankelijk van het vak heb je ook nog een geodriehoek, passer, koersmeter, kleurtjes en een woordenboek bij je.
• Als je te laat bent, maar niet meer dan 30 minuten, meld je je bij je afdelingsleider, die brengt je naar het lokaal.
• Je mag geen vragen stellen tijdens de toets.
• Bij een 1-uurs toets mag je, als je klaar bent na een half uur weg; bij een 2-uurs toets na 1 lesuur.
• Bij onregelmatigheden, zoals spieken, noteert de surveillant op het examenpapier wat er is gebeurd. Nadat jij en de surveillant beide hun verhaal hebben vertelt, wordt er een maatregel genomen door de directeur. De maatregel wordt schriftelijk naar je ouders/verzorgers gestuurd. Welke maatregelen dat kunnen zijn kun je in het examenreglement lezen.

Herkansing
Op donderdag 3 november zijn de cijfers zichtbaar in Magister. Vanaf dat moment kunnen leerlingen zich inschrijven voor een herkansing. In het PTA kun je zien of een toets herkansbaar is.

Ouderavond en opleidingenmarkt
Ouders kunnen zich vanaf donderdag 3 november inschrijven voor de ouderavond die plaatsvindt op 17 november. Tegelijkertijd zijn er ook allerlei opleidingen aanwezig waar informatie te krijgen is over de vervolgopleidingen. Het lijkt voor klas 3 nog vroeg, maar het is een belangrijk onderdeel in het LOB.

Stageweek Klas 3 + T4
Via de mentor heeft iedere leerling ook een stageovereenkomst gekregen, voor de stageweek in november. De overeenkomst moet uiterlijk 14 oktober ingeleverd zijn bij de mentor. Dit mag natuurlijk ook altijd eerder.

De stageweek voor B3 en K3 is van 14 t/m 18 november.
De stageweek voor T3 en T4 is van 21 t/m 25 november.

Uitje klas 4
Aankomende dinsdag 11 oktober hebben we een activiteitenmiddag met klas 4. Hierdoor kunnen er lessen uitvallen voor klas 3.

Uitwisselingsweek
Als school doen we mee met een uitwisselingsproject. In de week van 6 t/m 11 november komen er leerlingen uit Litouwen, Turkije, Estland, Duitsland en Servië op bezoek.
Samen met leerlingen van het Broeckland College maken ze kennis met Nederland en het onderwijs bij ons.
We zijn nog op zoek naar gastgezinnen. Het liefst twee slaapplekken per gastgezin. Mocht iemand dit leuk vinden en plek hebben, neem dan contact op met [email protected]

Herfstvakantie
De herfstvakantie is van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober.
Wij wensen jullie alvast een fijne vakantie.

Met vriendelijke groet,

D. Fronik afdelingsleider 3 VMBO LO
H. La Nooy afdelingsleider 3 VMBO
C.J. Karsemeijer afdelingsleider 4 VMBO LO
J. Brouwer afdelingsleider 4 VMBO

Deel dit bericht
X