1. Home
  2. Nieuws
  3. Bovenbouw: nieuwsbrief 2

Bovenbouw: nieuwsbrief 2

In deze nieuwsbrief informatie over schoolspullen, telefoon tijdens de les, ouderavond en meer.

Beste leerling, ouder, verzorger,

Met de voorstelling Kickstart zijn we vorige week het schooljaar begonnen. Met klas drie hebben we een leuke kennismaking gehad. Het kamp was een groot succes, mede door het mooie weer en de wateractiviteiten. Hierdoor hebben de docenten al een goede eerste indruk van de leerlingen.

Klas 4 heeft opnieuw kennisgemaakt met hun klas en de nieuwe mentor en hebben vrijdag kennis gemaakt met hun stagebedrijf.

Schoolspullen
We merken dat de meeste leerlingen voorbereid in de les komen met hun tas en schoolspullen. Dit zorgt voor een goede start van de les. We gaan ervan uit dat iedereen hun spullen vanaf maandag in orde heeft.

Telefoon tijdens de les
Tijdens de les mogen de leerlingen geen gebruik maken van hun telefoon, alleen als de docent daar toestemming voor geeft. De telefoon zit in je tas of in het telefoonhotel om afleiding te voorkomen.

Om onrust te voorkomen, willen we aan de ouders vragen om geen contact te zoeken met de leerling tijdens de lessen. In noodgevallen kunt u contact opnemen met de administratie.

Gepaste kleding
Na een mooie warme zomer en met de huidige modetrend, is korte kleding binnen de school veel gezien. Wij willen jullie vragen om binnen de school gepaste kleding te dragen, dit om ongewenst gedrag of discussies hierover binnen de school te voorkomen.

Tussenuren bovenbouw
Tijdens de pauzes van de bovenbouw blijven de leerlingen op het schoolterrein. In tussenuren mogen de leerlingen van het plein. De leerlingen zorgen ervoor dat er geen overlast is voor de omgeving of voor de winkels in het dorp.
Waarschijnlijk overbodig, maar we zijn een rookvrije school. Dat betekent dat er binnen de hekken en net buiten de school niet gerookt mag worden door leerlingen en personeel.

Na schooltijd verwachten we van de leerlingen dat ze naar huis gaan. Het is niet de bedoeling dat je op het schoolplein blijft hangen voor de gezelligheid. 

Ouderavond
5 september is er een ouderavond voor de ouders van klas 3 en 4. Via de mail heeft u daarvoor een uitnodiging gehad. Voor de ouders van klas 3 is de inloop vanaf 18.45. De ouders van klas 4 zijn vanaf 19.50 welkom.

Vervanging
Na de vakantie kunnen enkele collega’s hun werkzaamheden nog niet oppakken. We wensen hun veel sterkte bij hun herstel.
We heten de volgende nieuwe collega’s in de bovenbouw welkom:

Mevrouw Koks geeft Nederlands aan de K3, K4, T3 en T4
Mevrouw De Carvalho geeft Engels aan de B22, B41, B42, B43, B44
Mevrouw Lancker geeft NPO aan klas 3
Mevrouw Pastoors geeft biologie aan de B25, K3 en T3
Mevrouw De Beer geeft les bij E&O, Z&W en I&P
Mevrouw Verhagen geeft les bij I&P en K&C
Meneer Kaandorp geeft les bij PIE en M&T

We wensen onze nieuwe collega’s veel plezier op het Broeckland College.

Jaarplanning
Op de site kunt u onder het kopje agenda de activiteiten van de komende periode zien. Een belangrijke datum om rekening mee te houden is de toetsweek, ook wel SE-week genoemd. In deze week is een aangepast rooster. Houd hier rekening mee bij het plannen van externe afspraken.

Met vriendelijke groet,

D. Fronik, afdelingsleider 3 VMBO LO
H. La Nooy, afdelingsleider 3 VMBO
C.J. Karsemeijer, afdelingsleider 4 VMBO LO
J. Brouwer, afdelingsleider 4 VMBO

Deel dit bericht
X