1. Home
  2. Geen categorie
  3. Klas 4: nieuwsbrief 10

Klas 4: nieuwsbrief 10

In deze brief belangrijke mededelingen over de laatste SE week, de voorbereidingen voor het examen en het afronden van dit jaar.

SE 9
Vanaf woensdag 6 april t/m dinsdag 12 april is de toetsweek van klas 4. Dit is de laatste toetsweek voor je examendossier. Uiterlijk woensdag 13 april geef je via Magister bij activiteiten door welk vak je wilt herkansen. Er wordt een moment ingepland, waarop je dat met je mentor kan bespreken. Op donderdag 14 april om 8.30 zijn de herkansingen.

Regels tijdens het SE
Ter herinnering nogmaals de regels rondom een SE:

  • Je bent een paar minuten voor tijd in het lokaal.
  • Je jas, tas, telefoon en horloge zijn in je kluis.
  • Je hebt twee pennen en een potlood bij je.
  • Afhankelijk van het vak heb je ook nog een geodriehoek, passer, koersmeter, kleurtjes en een woordenboek bij je.
  • Als je te laat bent, maar niet meer dan 30 minuten, meld je je bij je afdelingsleider, die brengt je naar het lokaal.
  • Je mag geen vragen stellen tijdens de toets.
  • Bij een 1-uurs toets mag je, als je klaar bent na een half uur weg; bij een 2-uurs toets na 1 lesuur.
  • Bij onregelmatigheden, zoals spieken, noteert de surveillant op het examenpapier wat er is gebeurd. Nadat jij en de surveillant beide hun verhaal hebben vertelt, wordt er een maatregel genomen door de directeur. De maatregel wordt schriftelijk naar je ouders/verzorgers gestuurd. Welke maatregelen dat kunnen zijn kun je in het examenreglement lezen.

Laatste lesdagen
Van vrijdag 15 april t/m maandag 18 april is de school dicht.
Van 19 april t/m 21 april wordt er een aangepast rooster gemaakt om de lessen af te ronden en de leerlingen voor te bereiden op het examen 22 April is de laatste stagedag voor de basis- en kaderleerlingen. Die dag beginnen de T4-leerlingen met een 3-daagse examentraining.

Akkoordverklaring
Op dinsdag 19 april moeten alle toetsen en handelingsopdrachten zijn gemaakt en beoordeeld. Op 19 of 20 april moet je een handtekening zetten onder de akkoordverklaring waarop je definitieve SE-cijfers staan, zodat we deze kunnen opsturen naar DUO.
In Magister kun je, samen met je ouders controleren of je cijfers allemaal kloppen. Doe dit op tijd. Is het niet in orde, neem dan contact op met je afdelingsleider.

Examen en diplomering
De examens voor klas 4 gaan 10 mei van start. Het persoonlijk rooster kun je vanaf 20 april vinden in Magister.
De uitslagdatum voor T4 is op 9 juni en voor de basis en kaderleerlingen op 15 juni.
De diplomering van de basis en kaderleerlingen is van 27 t/m 30 juni. Dit is afhankelijk van je klas/profiel. Hierover volgt later nog informatie. De diplomering van de T4 vindt plaats op maandag 4 juli.

Stage Klas 4
Stage is een belangrijk onderdeel van het PTA in klas 4. De stage is verdeeld in twee periodes, waarbij er gemiddeld 14 vrijdagen wordt stage gelopen en een daarbij behorend verslag wordt gemaakt.

De tweede periode voor de stage van klas 4 is na de kerstvakantie gestart en loopt door t/m 22 april.
Om te zien of je stage goed bij ons is doorgegeven, kijk je op vrijdag in Magister-agenda. Als daar geen afspraak voor je staat, dan hebben we niet de juiste gegevens over je stage. Als dit het geval is, loop dan even langs bij je afdelingsleider.

Je stageverslagen kun je inleveren via Opdrachten in Magister. Helaas heeft nog niet iedere leerling het stageverslag van de eerste periode ingeleverd. Je kunt dit controleren door in Magister te kijken. De status van de opdracht moet staan bij ingeleverd of beoordeeld. Is dit niet het geval, dan beschouwen we het verslag als ‘nog niet ingeleverd’.
Neem contact op met je mentor of afdelingsleider als je stagedagen hebt gemist om hierover goede afspraken te maken.

Aanmelding vervolgopleiding
Leerlingen van klas 4 moeten zich voor 1 mei hebben aangemeld bij een vervolgopleiding. Voor veel opleiding is het nodig om een Digitaal Doorstroom Dossier in te vullen. Ga daarvoor naar www.mijn.intergrip.nl en log in met je leerling nummer, die je kunt vinden in je Magister.

Gala
Zet de datum donderdag 2 juni vast in je agenda. Op die dag organiseren we voor de leerlingen van klas 4 een gala. Hoe het precies eruit gaat zien weten we nog niet helemaal, maar een bijzondere aankomst en feestelijke kleding horen er zeker bij.
Vanaf dinsdag 19 april kun je voor € 10,- een kaartje kopen bij de mediatheek. Dit is inclusief eten en drinken.

Met vriendelijke groet,

C.J. Karsemeijer afdelingsleider 4 VMBO LO
J. Brouwer afdelingsleider 4 VMBO

 

 

 

Deel dit bericht
Menu
X