1. Home
 2. Nieuws
 3. Nieuwsbericht 04-04-2022

Nieuwsbericht 04-04-2022

In dit nieuwsbericht de volgende onderwerpen: de huidige coronasituatie en het nieuwe leerlingenstatuut

Huidige corona-situatie
Inmiddels zijn we in een nieuwe fase van de coronapandemie beland. Daarom schalen we ook de maatregelen en faciliteiten op school verder af. Dit betekent het volgende:

 • Het dringende advies om twee keer per week een zelftest te doen vervalt. Zelftesten via school blijven beschikbaar tot in ieder geval 1 juni 2022.
 • Leerlingen die door een corona besmetting thuis moeten blijven, worden voortaan als ‘afwezig door ziekte’ in Magister geregistreerd. Het camera-icoon is niet meer te zien en deze leerlingen worden niet meer online bij lessen betrokken. In Magister is informatie te vinden over het (huis)werk.
 • We doen binnen een klas geen meldingen meer van een besmette medewerker. We zullen dit nog wel doen wanneer er een situatie is geweest met zeer hoog risico.
 • Vanaf 11 april is het testen met een zelftest voldoende om vast te stellen dat er een besmetting met het coronavirus is. Na een zelftest is het dus niet meer nodig om naar de GGD te gaan. Uiteraard blijven wel alle maatregelen rond isolatie hetzelfde. De mogelijkheid om een GGD test te doen blijft overigens wel gewoon bestaan.

Mede door corona is er nog altijd sprake van meer lesuitval dan normaal. We doen ons best om alles zo goed mogelijk op te vangen. Vervanging is echter niet makkelijk te vinden.

Nieuw leerlingenstatuut
We hebben na instemming van de medezeggenschapsraad, het leerlingenstatuut vernieuwd. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

 1. In het leerlingenstatuut werken we meer met verwijzingen naar andere beleidsdocumenten binnen de school of stichting. Dit maakt het leerlingenstatuut beter leesbaar.
 2. In het leerlingenstatuut staat nu een verbod op nicotine houdende middelen. Eerder stond daar roken. Dit doen we om ook e-sigaretten en snus te laten vallen onder dit verbod.
 3. In het leerlingenstatuut hebben we helderder beschreven dat we van leerlingen verwachten dat ze de schoolbenodigdheden bij zich moeten hebben voor de les zoals schoolboeken, rekenmachine, opgeladen laptop (al naar gelang het leerjaar werkt met laptops), pen, potlood, geodriehoek, gum en sportkleding.
  Het volledige leerlingenstatuut is hier te vinden: www.broeckland.nl/schoolgids.

Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief dan kunt u contact opnemen met school via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Guido van Hoek
Algemeen Directeur Broeckland College

Deel dit bericht
Menu
X