1. Home
  2. Nieuws
  3. Vmbo 1 B13, B14, B15: nieuwsbrief 6

Vmbo 1 B13, B14, B15: nieuwsbrief 6

In deze nieuwsbrief informatie over een excursie, het tweede cijferrapport, de ouderavond en meer

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Excursie
Donderdag 1 april is het zover. Dan gaan wij met alle leerlingen uit klas 1, 2 en 3 op excursie naar de jaarbeurs in Utrecht. U heeft hier al een uitgebreide mail over gehad van mijn collega. Het belooft een gezellig en leerzame ochtend te worden. Aan het eind van de ochtend zijn wij weer terug op school en kunnen de leerlingen genieten van een welverdiende vrije middag.

Rapport
Deze week ontvangt uw kind het tweede cijferrapport. Het rapport wordt donderdag of vrijdag meegegeven. Ook ontvangt u een uitnodiging voor de ouderavond. De uitnodiging ontvangt u digitaal. U kunt zich t/m zaterdag 2 april inschrijven voor de ouderavond. Helaas kunnen wij inschrijvingen na deze datum niet meer in behandeling nemen. De cijfers van uw kind kunt u natuurlijk ook al in magister vinden.

Ouderavond
De ouderavond vindt plaats op dinsdag 5 april. Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat wij u weer in de school kunnen ontvangen. In uw eigen magister kunt u terugvinden hoe laat en in welk lokaal wij u verwachten. In sommige gevallen kan een docent niet alle ouders/verzorgers ontvangen. De docent zal u dan telefonisch benaderen.

Ziekte en schoolwerk
Op dit moment hebben wij te maken met een hoog ziekteverzuim onder leerlingen (en collega’s). Soms zijn leerlingen dan nog wel in staat om iets voor school te doen. Dit voorkomt uiteraard ook achterstanden. Wilt u met uw kind bespreken dat hij/zij de schoolboeken elke dag mee naar huis neemt en niet in de kluis achterlaat? Op deze manier kan uw kind toch aan de slag als hij/zij onverhoopt ziek mocht worden en mocht het lukken. Uiteraard zijn alle boeken ook online te vinden, maar een schrift en een boek bij de hand hebben is vaak toch wel erg handig.


Spullen mee naar school nemen

Het is ook belangrijk dat de leerlingen juist hun spullen mee naar school nemen. Er wordt op dit moment veel vergeten en dat komt de leerprestaties niet ten goede. Ook merken wij dat het huiswerk niet altijd even goed gemaakt wordt. U kunt dit zelf in magister zien. Wij vragen u om dit eens met uw kind te bespreken, mocht het nodig zijn uiteraard.

Niveaus
Zoals ik al in eerdere nieuwsbrieven heb geschreven, maar waar wij nu zekerheid over hebben, is dat wij in klas 2 de leerlingen op niveau gaan indelen. Wij zullen van B23 een volledige BBL klas maken. Het K/T niveau zal niet meer aangeboden worden in deze klas. In klas B24 en B25 komen de leerlingen met een kader of mavo advies. B25 zal dan bestaan uit voornamelijk mavo leerlingen. Het is voor de leerlingen niet mogelijk om een voorkeur aan te geven. De indeling van de klassen zal pas in de laatste week van het schooljaar bekend worden gemaakt. De indeling zal gemaakt worden op basis van het derde cijferrapport.

Ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vriendelijke groet,

Anne-Marie Vader
Afdelingsleider VMBO 1

 

Deel dit bericht
Menu
X