1. Home
  2. Nieuws
  3. Bovenbouw: nieuwsbrief 8

Bovenbouw: nieuwsbrief 8

In deze nieuwsbrief informatie over de online ouderavond, over LWT, over stage voor klas 4 en meer.


Ouderavond

Morgen is de ouderavond van klas 3 en 4. Dit vindt online plaats. Ouders die zich hebben aangemeld hebben een link hiervoor ontvangen. We verwachten dat het gesprek plaatsvindt met ouders en leerling. We zouden het fijn vinden als de camera aanstaat.

LWT informatie voor klas 3
In de bovenbouw zijn er naar aanleiding van de resultaten leerling besprekingen geweest. Het kan zijn dat uw zoon/dochter is besproken voor ons Leer-werktraject. Deze leerweg bestaat uit twee dagen naar school gaan en drie dagen werken in een erkend leerbedrijf. Als wij dit traject voor uw zoon/dochter besproken hebben binnen het team, hebben we gekeken naar de resultaten, de stage en de werkhouding. De mentor zal contact met u opnemen indien een leerling hiervoor in aanmerking komt. Voor vragen kunt u contact opnemen met [email protected]

Herkansingen
Leerlingen hebben de herkansingen doorgegeven. De herkansingen vinden plaats op:
Klas 3 basis-kader: vrijdag 28 januari om 8.30 uur
Voor de leerlingen die geen herkansingen hebben gaan de lessen gewoon door.
Klas T3: vrijdag 28 januari om 14.05 uur
Klas T4: vrijdag 28 januari vanaf 13.15 uur
Klas 4 basis-kader: maandag 31 januari om 8.30 uur

Denk eraan dat ook tijdens de herkansingen de regels gelden die in het examenreglement staan; jassen, tassen, horloges en telefoons zijn niet aanwezig in de klas. Iedereen heeft een eigen etui, rekenmachine en eventueel woordenboek bij zich.

Stage Klas 4
De tweede periode voor de stage van klas 4 is na de kerstvakantie gestart. Door de Corona maatregelen is het moeilijker voor de leerlingen om een stage te vinden. De voorwaarde dat een leerling de stage moet lopen dat past bij het profiel vervalt. Ook mag een leerling bij hetzelfde stage adres blijven. We vragen aan de ouders om te kijken naar de mogelijkheden binnen hun netwerk.

Het stageverslag van de eerste periode is nog niet door alle leerlingen ingeleverd. Dit kan digitaal worden ingeleverd via de ELO. Als ouder kun u in de ouderapp meekijken of de opdracht is ingeleverd.

Nieuwe examenmaatregelen
Vanuit de overheid zijn er aanpassingen gedaan voor het examen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen we dit in een aparte examenbrief naar de ouders en leerlingen van klas 4 versturen.

Omgeving van school
Onze school staat in een leuke wijk in Breukelen. Onze samenwerking met de bewoners is vaak positief. Helaas, hebben we afgelopen weken meerdere klachten gekregen van bewoners over leerlingen die overlast veroorzaken. Op de weg naar de gymzaal laten ze een spoor achter van rommel en onrust. Ook staan leerlingen in groepjes in poorten en speeltuintjes, wat als onprettig door de buurt wordt ervaren. Vooral de reactie van een groep jongeren, als ze hierop worden aangesproken, wordt als vervelend ervaren. Hopelijk wilt u hierover met uw zoon/dochter in gesprek gaan.

Met vriendelijke groet,

D. Fronik, afdelingsleider 3 VMBO LO
H.W. La Nooy, afdelingsleider 3 VMBO
C.J. Karsemeijer, afdelingsleider 4 VMBO LO
J. Brouwer, afdelingsleider 4 VMBO

Deel dit bericht
Menu
X