1. Home
 2. Nieuws
 3. Vmbo 1: nieuwsbrief 3

Vmbo 1: nieuwsbrief 3

In deze nieuwsbrief voor B13 t/m B15 informatie over o.a. het cijferrapport, activiteiten in de laatste week, de voedselbank en meer…

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) van B13 t/m B15,

Via deze weg wil ik u op de hoogte stellen van o.a. de laatste schoolweek voor de kerstvakantie.

Kerstweek

 • Maandag 20 december
  De leerlingen hebben in de ochtend gewoon les. In de middag is er een sportmiddag van 12.25 uur tot 14.45 uur. Hierna zijn de leerlingen uit.
 • Dinsdag 21 en woensdag 22 december
  Les volgens het normale rooster. In verband met de sportdagen voor de andere klassen, zullen de gymlessen komen te vervallen voor deze dagen.
 • Donderdag 23 december
  Kerstvoorstelling en activiteit bij de mentor. Deze ochtend start om 9.20 uur en eindigt om ongeveer 11.15 uur. Hierna zijn de leerlingen vrij.
 • Vrijdag 24 december
  Samenkomst met de mentor. Deze ochtend start om 9.20 uur en eindigt om ongeveer 10.30. Hierna kunnen de leerlingen genieten van een welverdiende kerstvakantie.

Alle activiteiten zijn uiteraard verplicht.

Rapport
Zoals ik u al eerder gemaild heb zal het eerste rapport volgende week met uw kind mee naar huis gaan. Dit zal donderdag 23 of vrijdag 24 december zijn. Op het rapport treft u ook een voorlopig advies aan. Dit is het advies dat naar aanleiding van de cijfers wordt gegeven aan uw kind. Uw ziet dus direct of uw kind boven verwachting heeft gescoord, dus hoger dan het advies dat door de basisschool is gegeven, of dat uw kind nog een tandje bij zou kunnen zetten om aan dit advies te voldoen.

Bij het tweede cijferrapport krijgt uw kind weer een voorlopig advies.

Bij het derde en laatste cijferrapport van dit schooljaar krijgt uw kind wederom een voorlopig advies. Aan de hand van dit advies zullen wij de klassen, indien nodig,  opnieuw indelen. Wanneer uw kind niet aan de Kader/Mavo normen voldoet zou het kunnen zijn dat uw kind naar een BBL klas gaat. Uiteraard onderhoudt de mentor hier contact over met u.

Alle leerlingen uit B13 t/m B15 krijgen 2 rapportkaarten mee. Een kaart op BBL-niveau en een kaart op KBL/MAVO-niveau.

Cito
Onlangs heeft uw kind de eerste citotoetsen gemaakt. De uitslagen hiervan hebben wij binnen gekregen en zullen wij toevoegen aan het rapport. Zoals eerder vermeld kunnen deze uitslagen een rol spelen bij het bindende advies dat eind klas 2 gegeven wordt. Wanneer wij niet helemaal zeker zijn van het advies dat wij moeten geven aan de hand van de cijfers kunnen de cito-uitslagen een rol spelen.

Ouderavond
Op woensdag 19 januari vindt de docentenspreekavond plaats. Op deze avond kunt u met 3 docenten spreken. De uitnodiging voor deze avond ontvangt u via magister. Inschrijven voor deze avond kan ook uitsluitend via magister. Het is belangrijk dat u zich vóór  het uiterste inschrijfmoment heeft aangemeld. Aanmeldingen die na dit tijdstip binnen komen, kunnen in de meeste gevallen niet meer in behandeling worden genomen.

De voedselbank
Wederom doen wij mee met de inzamelingsactie van de Voedselbank Stichtse Vecht. Alle leerlingen kunnen vanaf volgende week t/m 23 december een houdbaar product meenemen en inleveren bij de mediatheek. Daar staan kratten waar het product ingedaan kan worden. Net als andere jaren hopen wij weer op een groot succes.

Voor nu wil ik u, mede namens mijn collega’s, hele fijne feestdagen wensen.

Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik dat uiteraard graag.

Tot ziens in het nieuwe jaar.

Vriendelijke groet, Anne-Marie Vader, Afdelingsleider VMBO 1, [email protected]

 

 

 

Deel dit bericht
Menu
X