1. Home
  2. Nieuws
  3. Vmbo 1: nieuwsbrief 2

Vmbo 1: nieuwsbrief 2

In deze nieuwsbrief, bestemd voor VMBO1 (B13, B14 en B15), informatie over het eerste rapport, activiteiten in de decembermaand en meer.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inmiddels zijn de leerlingen al helemaal gewend aan hun nieuwe school en zijn het echte “Broecklanders” geworden. Dat is fijn om te zien.

Rapport
Nu we een aantal maanden op weg zijn en er al een behoorlijk aantal cijfers voor de verschillende vakken gegeven zijn, wordt het tijd voor het eerste rapport. Op maandag 13 december moeten alle cijfers ingeleverd zijn bij de vakdocenten. Na de rapportvergaderingen kunnen die week de rapporten meegegeven worden aan de leerlingen. Dit zal donderdag 16 of vrijdag 17 december zijn.

De leerlingen is verteld dat zij ervoor moeten zorgen dat openstaande toetsen voor 13 december ingehaald moeten zijn. Is dit namelijk niet het geval dan zal er een 1,1 voor betreffende toets in magister blijven staan. Dit drukt het rapportcijfer uiteraard en is niet de bedoeling. De leerling is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het maken van afspraken hierover.

De leerlingen uit B13 t/m B15 ontvangen 2 rapportkaarten. Een kaart op BBL niveau en een kaart op K/T (mavo) niveau.

Naar aanleiding van het rapport kunnen wij besluiten dat een leerling in aanmerking komt voor de huiswerkklas of voor bijles. Uiteraard zullen wij in beide gevallen contact met u opnemen.

Activiteiten
De maand december staat normaal gesproken in het teken van een aantal activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst. Nu wij weer te maken hebben met (extra) coronamaatregelen zijn wij volop bezig met het vinden naar een juiste weg rondom deze activiteiten. Wij zullen u hiervan op de hoogte houden. De activiteiten die plaatsvinden zullen in klassenverband zijn.

Ziek melden
Graag breng ik nog een keer onder de aandacht dat het de bedoeling is dat u iedere dag naar school belt wanneer uw kind nog ziek is. Tenzij u dit anders afspreekt met onze administratie. Afwezig melden kan uitsluitend via de administratie: 0346-262408. Afmelden via de mentor of afdelingsleider is niet de bedoeling. Voor een bezoek aan bijvoorbeeld de ortho volstaat ook een briefje voorzien van handtekening.

Kerstvakantie
De kerstvakantie staat vooralsnog gepland van zaterdag 25 december tot en met zondag 9 januari.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de mentor of met ondergetekende.

Vriendelijke groet,

Anne-Marie Vader
Afdelingsleider VMBO 1
[email protected]

Deel dit bericht
Menu
X