1. Home
  2. Nieuws
  3. BWI organiseert gastles

BWI organiseert gastles

Gastles Glassnijden binnen het profiel Bouwen, Wonen & Interieur

Op Dinsdag 22 November jl was er binnen het profiel BWI een gastles georganiseerd. De firma Stekelenburg Glas uit Utrecht had een professionele glaszetter en een leerling glaszetter afgevaardigd naar het Broeckland College.
Tijdens de gastles werd er d.m.v. een PowerPoint en duidelijke voorbeelden uitgelegd wat het vak van Glaszetter/-snijder inhield. De leerlingen uit zowel leerjaar 3 en 4 mochten ook zelf onder begeleiding een stukje glas snijden. Het glas was beschikbaar gesteld door de firma Vervat & de Jong uit Breukelen.

In September is er in samenwerking met Bouwend Nederland en de MBO opleiding in Nieuwegein de opleiding “Glaszetter” gestart. De hoop is dat door deze gastlessen op verschillende scholen het vak glaszetter/-snijder goed onder de aandacht wordt gebracht bij de leerlingen op een VMBO.

Het Broeckland College bedankt Bouwend Nederland en de Firma Stekelenburg en Vervat & de Jong voor de leerzame en leuke gastles.

gastles glassnijden Gastles glassnijden gastles glassnijden

Deel dit bericht
Menu
X