1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuw gebouw Broeckland College

Nieuw gebouw Broeckland College

Prachtig nieuws voor het Broeckland College! We kunnen uitkijken naar een mooi nieuw gebouw op de huidige locatie in Breukelen dat straks past bij ons mooie onderwijsaanbod op het Broeckland College. Daartoe heeft gemeente Stichtse Vecht deze week besloten. De sloop van het gebouw is voorzien in 2023. Een mooie bouwuitdaging omdat er gesloopt én gebouwd wordt op het terrein. En er wordt tijdelijke huisvesting gerealiseerd nabij de bestaande locatie. Vandaag feliciteerden de directeur Guido van Hoek, bestuurder PCOU Willibrord Fawzia Nasrullah en wethouder Frank van Liempdt elkaar met deze mijlpaal die na intensieve samenwerking tot stand is gekomen.

Guido van Hoek is erg blij met dit mooie besluit van de gemeente na een intensief traject: “Het huidige gebouw is inmiddels ruim 60 jaar oud. Voor de leerlingen van nu en straks is het een fantastisch vooruitzicht dat er een eigentijds en goed ingericht gebouw komt dat past bij het eigentijdse onderwijsaanbod. En we zitten op de eerste rang tijdens het bouwproces: omdat er wordt gesloopt en gebouwd op het terrein maken we allemaal de realisatie van het gebouw van dichtbij in de praktijk mee. Het programma van eisen voor het gebouw staat in de steigers en we kunnen snel starten met de architectenselectie en het ontwerpproces. Wij gaan in gesprek met de omwonenden over het ontwerp van de nieuwe school om een zo goed mogelijke inpassing in de omgeving te realiseren. We zien er naar uit om begin 2023 met de bouw van start te gaan.”

Bestuurder van PCOU Willibrord, Fawzia Nasrullah gaat met plezier de ontwikkelingen tot een nieuw gebouw volgen: “Ik ben verheugd dat de locatiekeuze is gelukt. De weg ernaartoe was intensief. Ik kijk uit naar het bouwproces dat gaat leiden tot een aansprekend en eigentijds gebouw voor alle leerlingen en natuurlijk ook alle collega’s op school. Ik wens alle betrokkenen van de school, de scholengroep en de gemeente natuurlijk veel succes met het ontwerp- en realisatieproces!”

Persbericht Gemeente Stichtse Vecht

Nieuwsartikel VAR

Nieuwsartikel RTV Stichtse Vecht

Deel dit bericht
Menu
X